Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Menu
Més Info
Read More
VESSELS APARTAMENT</br><font color=Rambla Catalunya – Gran Via" title="VESSELS APARTAMENT
Rambla Catalunya – Gran Via" class="scale-with-grid"/>
VESSELS APARTAMENT</br><font color=Rambla Catalunya – Gran Via" title="VESSELS APARTAMENT
Rambla Catalunya – Gran Via" class="scale-with-grid"/>
VESSELS APARTAMENT</br><font color=Rambla Catalunya – Gran Via" title="VESSELS APARTAMENT
Rambla Catalunya – Gran Via" class="scale-with-grid"/>
VESSELS APARTAMENT</br><font color=Rambla Catalunya – Gran Via" title="VESSELS APARTAMENT
Rambla Catalunya – Gran Via" class="scale-with-grid"/>
VESSELS APARTAMENT</br><font color=Rambla Catalunya – Gran Via" title="VESSELS APARTAMENT
Rambla Catalunya – Gran Via" class="scale-with-grid"/>
VESSELS APARTAMENT</br><font color=Rambla Catalunya – Gran Via" title="VESSELS APARTAMENT
Rambla Catalunya – Gran Via" class="scale-with-grid"/>
VESSELS APARTAMENT</br><font color=Rambla Catalunya – Gran Via" title="VESSELS APARTAMENT
Rambla Catalunya – Gran Via" class="scale-with-grid"/>

VESSELS APARTAMENT
Rambla Catalunya – Gran Via

Projecte

El client, les necessitats i la identitat de l’espai.

En esta residència de 250m² es planteja la màxima amplitud i altura en una sola habitació. Llum i espai, predominen en una seqüència d’activitats organitzades mitjançant múltiples elements com el mobiliari, el cromatisme, o la il.luminació que donen identitat a cadascun dels espais.

El projecte consisteix en l’enderrocament íntegre d’unes antigues oficines del centre de Barcelona per a la seva transformació en un habitatge per a una parella jove, replantejant la totalitat de la distribució, elaborant sistemes específics al projecte, com la il.luminació, i peces úniques de mobiliari elaborades especialment per al client, amb materials de la millor qualitat.


Llegir més…

Client: El propietari d’aquest apartament de 250m² tenia un sol requisit: l’apartament havia d’esdevenir en un espai diàfan. Per acomplir aquest desig, vam haver de crear, primer, un cor, departament tancat, que inclou serveis i una compacta habitació de convidats, deixant la resta d’espai diàfan.

Història: L’edifici de principis de segle XX, localitzat en el bell cor de Barcelona, ofereix una riquesa històrica única, ja que ha estat reconstruït en diverses ocasions al llarg de la seva història, després d’un col.lapse parcial per el bombardeig de 1938, durant la Guerra Civil espanyola. Es va prendre la decisió de desprendre’s de totes i cadascuna de les capes de paret i sostre amb la finalitat de descobrir alguna evidència del que vam apreciar en unes velles fotografies. Es va deixar l’obra vista d’una paret que descriu perfectament com era i com es va reconstruir.

Planta lliure: Es va enderrocar tota compartimentació i es va construir una nova distribució d’acord amb les necessitats del client. La planta lliure o oberta, discorre sense entrebanc des de la zona de nit, vestidor i cambra humida, fins a cuina, biblioteca, estudi i zona d’estar; esdevenint una sèrie de vasos comunicants. No hi ha porta al llarg d’aquesta seqüencia, excepte una doble obertura que indica el llindar entre zona privada i pública, a la vegada que permet major estalvi energètic durant la nit.

Qualitat de l’espai: Tot i el fluir d’espai i materials, cada espai “vas” disposa de la seva pròpia identitat. Els diversos usos, s’indiquen mitjançant peces de mobiliari i atmosferes particulars aconseguides mitjançà l’ús del material i el disseny arquitectònic.

El paviment de micro-ciment industrial genera una fina i setinada superfície. La climatització es realitza mitjançà un sistema sectoritzat en zona de dia i de nit, per a un major estalvi energètic. La il.luminació, feta a mida, ofereix un control absolut sobre la qualitat i quantitat de llum, que íntegrament solucionada en tecnologia LED, ens permet aconseguir un estalvi del 85% sobre la il.luminació convencional.

La zona de nit disposa de parquet de fusta de roure belga massís (21mm), certificat i envellit durant 3 anys al oreig, els taulons son de gairebé 4m de longitud i uns 25cm d’ample; aquest es el terra més noble i càlid per a una zona de descans. La galeria s’ha transformat en una zona de relaxació i bany amb una tarima de fusta de Bubinga, la mateixa emprada per a fabricar violins.


més sobre aquest projecte

TC-Interiors

Cuina


TC-Interiors

Bany


TC-Interiors

Il.luminació


TC-Interiors

Procés

Extres

  • IIDA 2012 Global Excellence Awards

    GEA2012_logo_landingpage
    Aquesta obra ha estat premiada amb una ”Honorable Mention” en els Global Excellence Awards 2012 per la IIDA, International Interior Design Association, Chicago.

    Aquest certamen internacional atorga, anualment, el reconeixement a les millors obres de interiorisme del mon en deu categories.

    El reconeixement d’aquesta obra correspon a la categoria de Residències, essent aquesta reconeguda com una de les tres millors de 2012.

    El jurat ha destacat la potent atmosfera creativa i innovadora de la obra.


    El jurat ha estat format per:

    Nada Andric,
    Directora associada de Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM)

    Lewis Goetz, FIIDA, FAIA
    Principal i Vice-president de Leo A Daly

    Patrick McEneany
    Director Associat de Creative Consulting, BMW Group DesignworksUSA

    Larry Traxler
    Vice-president sènior de Global Design Services – Hilton Worldwide

  • Maison Objet, París

    Aquesta obra ha estat destacada a l’esdeveniment internacional de Maison Objet, París, que va acollir al seu torn el lliurament de premis de tots els guanyadors del IIDA 2012 Global Excellence Awards.

    logomo






[sociable]

 One Response 

  1. keren

    Hello,
    I saw the apartment designed in Barcelona and was very impressed. Beautiful design of the space! You can see clearly that every corner was given thought.
    You used a lot of wood, white color and metal, giving it some industrial look and I am specifically interested in the media storage,What is it made of? Will appreciate if you can elaborate some more.

 Submit a Comment